KicsiKacsa 2010.08.17. 13:21

A balatonon

Csak egy fogalmazás-szöveget másolnék be ide, amit Mia írt (és titkos, de azért közölte, hogy rakjam fel a blogomra), hogy ha majd vége a szünetnek, mindig emlékezzem erre a nyárra. Tehát (habár nem értek vele egyet, mert én teljesen másképp éltem meg a dolgokat, ahogy ő leírta, és különben is aránytalanul sokat szerepelek benne), hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy módosítások nélkül fogom legépelni:

,,Balatoni kirándulás, első nap:

Nagyszerű az idő, tök jól hülyülünk. Kriszta felállt egy gumimatracra, és szörföt imitált, majd leesett, és majdnem belefulladt a Balatonba XD Mindig begolyózik, ha Máté a közelben van. Például Dóri napszúrást kapott ete és összeesett. Ahelyett, hogy csinált vokna valamit, csak visított, hogy ,,ilyenkor mit kell csinálni haaaaahóóóóó!!!" Fanni sütni akart pár muffint, ami olyan jól sikerült, hogy átdobtuk a szomszéd kutyának, aki felállt a kennel kerítésének tetejére, és egyenként visszapotyogtatta hozzánk az összeset. A vécé eldugult, és semmit nem tudunk kezdeni vele. Azt hiszem, erre gondoltak otthon, amikor közölték, hogy hülyeség 17 éveseket elengedni két hétre 23 éves felügyelővel. Na erről ennyit.

 

Második nap:

elmentünk egy strandra, ahol kapásból letámadtuk a csúszdákat. Krisztát úgy hívja Máté, hogy Kriszcica, és ezen Kriszta tökre kiakadt, annyira, hogy közölte, lemegy állva a legmeredekebb csúszdán, és akkor meglátjuk, ki a kiscica. A felénél seggreesett, majd hanyatt fekve, fejjel lefelé ment, és ahol van benne az ugrató, akkorát kalimpált, hogy öröm volt nézni, majd beleplaccsant a vízba, és alig három-négy méteresre csapott ki a víz körülötte. Mikor kijött, közölte, hogy ,,mijáú", de most tele van kék-zöld folttal, és nagyon büszke magára. Dóri egész nap egy félméteres karimájú kalapban, úszkált, mert még így sem szabadna a napra mennie. Fanni betegre röhögte magát, majd a nap végén kiderült, hogy azért, mert ő felvette a szerencsétlenkedésünket. A vécé még mindig ugyanúgy van, ahogy hagytuk, mindenki a kert végébe megy intézi a dolgát.

 

Harmadik nap:

A táborban mi lettünk az egyik legnépszerűbb csapat, hála annak, hogy Dóri meg bírt inni háromnegyed liter vizet egy levegővel. Fanni annyira röhögött, hogy az orrán jött ki a grízestészta. A vécé még mindig nem jó.

 

Negyedik nap:

A fiúk átjöttek a szobánkba, és reggel hatkor arrra ébredtönk, hogy jeges vizet öntenek a nyakunkba. Egész nap a strandon voltunk, és nagyokat röhögtünk. kakaskodtunk együtt, aztán Fanni megint közölte vihogva, hogy ő felvett mindent. Kriszta rosszallotta, hogy a játékban mindig ő ül felöl, és inkább kifeküdt egy gumimatracra, mint hogy velünk játsszon. Már mindenki hosszú ruhát viselt vagy legalább bekente magát naptejjel, de ő nem volt hajlandó, mert mindenkinek meg akarta mitatni, hogy ő nem puha. Persze, pecsenyére sült, olyan szép piros, hogy elmenne szovjet zászlónak, de erre akkor nem gondolt. Van egy piszkálódó lány, akit Ginának hívnak, tipikus sznob, aranybarna, márkás még a fürdőruhája is, és állandóan vasalja a hosszú, szőkére festett haját. Szerinte mi rontottuk el a vécét.

 

Ötödik nap:

Reggel háromnegyed hatra állítottuk az ébresztőt, mert meg akartuk előzni a vizet, de fél hatkor ébresztettek. Fanni izzította a kameráját, Máté úgy tett, mintha az apánk, lenne, Kriszta meg hatalmasat visított, mert marhára fájt neki. Amúgy marha jól néz ki, tök piros, és azon átütnek a kék-zöld foltök, úgyhogy nagyszerű. Egész nap egy combig érő hosszú pólóban volt, mert mást nem bírt felhúzni. Gina beköpött minket (egész pontosan Kriszcicát) a táborvezető nőnek, hogy ,,felébresztette reggel fél hatkor". Hogy oda ne rohanjak!!! Vécé ugyanojan.

 

Hatodik nap:

Kriszta csinálja a műsort, hogy ő nagyon kemény, Máté röhög, Fanni videokamerával szaladgál, Dóri meg barátkozik a többiekkel. Kriszta ráejtette a kezére a fúvókát, és belilult a körme. Dóri egy felszólító küldeményt repített be Gináék szobájába, hogy szálljon le rólunk. Visszaírta, hogy neki ,, csak a hosszú szőke lánnyal van baja, mert utánozza a frizuráját, ugyanis az biztos nem eredeti, és mindent elkövet, hogy feltűnő legyen" Esküszöm, hjolnap a balatonba folytom!!!

 

Hetedik nap:

Pálinkát találtak Kriszcica párnája alatt, úgyhogy ,,Az a klán büntetésből nem megy a strandra." Ebben tuti benne vagy Gina keze. A vacsoránál Közölte Dórival (Gina), hogy a tarhonya bokron terem. Ő nem akarta elhinni, ezért kiküldte Krisztát, hogy kérdezze meg a szakácstól. A szakács visítva röhögött, és üvöltötte, hogy ,,ez a kislány azt hitte, hogy a tarhonya bokron nő, hát nem aranyos?" Ezt még visszakapja Gina!!!!

 

Nyolcadik nap:

Hahaha, megittuk a pálinkát! Nesze neked!

 

Kilencedik nap:

Kiderült, hogy ez a Gina naplót ír. Elloptuk a szobájából, és kitettük a talált tárgyak asztalára. Mindenki azt olvassa. Nesze neked!!!

 

Tizedik nap:

Elmentünk a vidámparkba. Fanni mindent, felvett, Kriszta bizonyítani akarta, hogy nem puha. Kihívta Ginát egy ,,hányásik a break dance-ban" Meccsre. déli fél 12-től este 5-ig mást se csináltak, csak azt. Dóri Ginának szurkolt. Nagyon jól csinálja, ahogy úgy tesz, mintha kedvelné. Gina dobta ki először a taccsot, és mindenki őt bámulta. Örömujjongásban törtünk ki. Kriszta lehányt egy kukát kifele jövet, de akkoris NYERT!!!!

 

Tizenegyedik nap:

Dóri ellenünk fordult! Hihetetlen, hogy ezt tette!!! Már megint a strandon voltunk, és Gináék ellen játszottunk kakasost, viszont ez a strand fedett volt, volt benne egy csomó minden, például olyan sodrókarika, aminek a közepe két méter mély volt és tilos volt belemenni, mert az örvény levitt mindent a mélybe. Naná, hogy Kriszta beledobta a labdát! Amikor ki akarta szedni, öten fogtuk, láncban, és mindenki minket bámult. Fanni az egészet felvette.

 

Tizenkettedik nap:

Dóri megszerezte a lemezeket, amiket Fanni felvett, és ebéd közben levetítették. Az első naptól az utolsóig!!! Benne van, amikor leöntenek minket  vízzel, a tarhonyás rész, amikor a naplót kilopjuk, a grízes tészta, meg amikor Kriszta lehányta a kukát. Teljesen össze van törve, ki se jött este beszélgetni. Szerintem megérdemli. Értem én, hogy fel volt pörögve, de tudta, hogy kamerázzák, úgyhogy ne csodálkozzon, hogy ő a kisfilmek főszereplője. De ez mellékes, attól még vissza fogják kapni.

 

Tizenharmadik nap:

Dóri mindent jóvátett: eldugta Gina összes ruháját! A lány egész nap hálóingben szaladozott!!! Tudtam én, hogy nem fordulna igazából ellenünk, soha :D Túrázni mentünk, de ugye Ginának nem volt ruhája :D Hatalmas volt!!! Azt hitte, Kriszta volt az, úgyhoyg verte az ajtót!!! Adtunk neki ruhát, persze, annyira azért nem voltunk rendesek, hogy megmondjuk neki, hol vannak a sajátjai. A rám-szakadékba mentünk. Dóri belelökte a sárba Krisztát, csak úgy viccből, neki meg leszakadt a szandálja, úgyhogy mezítláb jött le, a szokásos hosszú pólóban, és még vagy hatszorbeleestünk a patakba!!! Este hatalmas záróbuli, mindenki ott volt. Gina egyszercsak a színpadon termett karaoke tökközepén, és közölte, hogy bocsánatot kér tőlünk, azt hitte, utálatos, undok banda vagyunk, pedig nagyon jó fejnek ismert meg. Aranyos volt. Aztán Fannival énekeltetni akartunk, mert hogy ő mindenből kimaradt, a videózás miatt, ő meg azt mondta, csak Dóri után, aki közölte, hogy éppesnséggel én se szerepeltem túl sokat. Akkor Kriszcicára néztünk, akit ugyebár akármire rá tudom venni, úgyhogy pár perc múlva már azt énekelte, hogy ,,a kárpáthyék lánya". Máté teljesen beleveresedett, amikor ránézett. Itt készül valami.......  "

És még egy megjegyzés: Mikor másnap visszamentünk Pestre, már mindenki hazautazott, én vártam már csak a buszra, és akkor odajött hozzám Gina: ,,Haragszol még?"

Azt nem lehet elmondani. Nem haragudtam. Sajnáltam nagyon. Pontosan tudtam, mit gondolhat most. Akkor azt mondta: ,,Jövőre ugyanakkor, ugyanott!"

Bármikor benne vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikacsa09.blog.hu/api/trackback/id/tr861929176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StarFire 2010.08.30. 10:24:15

Ez oltári.A helyesírástól eltekintve.
Mint egy naplóregény...érthető is nem is, de imádni kell,annyira eleven:)
süti beállítások módosítása